terra banner

ASUS Moederbord ROG ZENITH EXTREME (Code: W-GTEA30)

Gemiddeld cijfer:

De ASUS ROG ZENITH EXTREME brengt geavanceerd overklokken, koeling en verlichting samen om de grenzen van droom-builds verder op te rekken. Hij ondersteunt één AMD TR4 socket Ryzen Threadripper processor en maximaal 128 GB aan DDR4 geheugen. De ROG ZENITH EXTREME beschikt daarnaast over vier PCIe x16 sloten, één PCIe x4 en één PCIe x1 slot, 6 SATA poorten en een M.2 slot met heatsink. Door de meegeleverde DIMM.2-module zijn twee extra M.2 drives aan te sluiten via een DDR4-interface. Door de fan houder kan je een geheugen fan toevoegen om koele lucht naar de M.2 drives te leiden, wat maximale prestatie waarborgt doordat throttling wordt voorkomen.

Natuurlijk is ook aan onboard netwerk gedacht, zo heeft hij één Gigabit RJ-45 poort. Met de meegeleverde ROG AREION 10G kaart kan dit echter worden uitgebreid met een 10G LAN poort. Daarnaast beschikt dit moederbord over 802.11ac WiFi (2.4/5GHz) met een overdrachtssnelheid tot 867 Mbps en WiGig 802.11ad (60GHz) welke draadloos netwerk tot maar liefst 4,6Gbps ondersteunt. Daarnaast wordt Bluetooth v4.1 ondersteund en door de Multi-User MIMO (MU-MIMO) technologie kan elke verbonden gebruiker de beste draadloze en online snelheden ervaren.

LiveDash OLED is een ingebouwd OLED-paneel dat nuttige informatie en aanpasbare graphics weergeeft. Tijdens de power-on self-test (POST) fase toont LiveDash de belangrijkste statistieken over de voortgang, in eenvoudige taal en via traditionele POST-codes. Bij normale werking toont het levendige paneel vervolgens naar keuze CPU-frequentie, apparaattemperaturen, ventilatorsnelheden of informatie van de waterkoeling zone. Ook is het mogelijk om de standaard LiveDash GIF aan te passen, zodat deze een eigen afbeelding of animatie weergeeft.

Maar wat is een gaming moederbord tegenwoordig zonder RBG verlichting? Daarom biedt de ROG ZENITH EXTREME ondersteuning voor AURA RGB Lightning. ASUS Aura biedt een volledige RGB-verlichtingsregeling met een verscheidenheid aan functionele voorinstellingen voor zowel de ingebouwde RGB LED's als de strips die worden aangesloten op de on-board RGB-headers. De ROG ZENITH EXTREME beschikt over een tweetal Aura RGB-strip headers, welke 12V RGB LED-strips ondersteunen en een adresseerbare header die kan worden aangesloten op compatibele 5V (met max. 60 LED’s) lichtstrips, ventilatoren, koelers en PC-behuizingen, om zo een nieuwe wereld van verlichtingsmogelijkheden te creëren. Synchroniseer de verlichting van je moederbord eenvoudig met de verlichting van andere hardware of randapparatuur die ondersteuning voor AURA RGB bieden!

Details

Type Moederbord
EAN 4712900799453
Fabrikantcode 90MB0UV0-M0EAY0
Socket TR4
Aantal ondersteunde CPU's 1
Processor Ondersteunde modellen Ryzen Threadripper 19xxX (Summit Ridge)
Chipset AMD X399
Inbouwsloten 4x PCIe x16
  1x PCIe x4
  1x PCIe x1
BIOS 128 Mbit AMI UEFI
  (U)EFI-BIOS Ja
Formfactor E-ATX
Gebruik PC
Voeding EPS (24 + 8-Pin)
Geheugen maximale hoeveelheid geheugen 128 GB
  Aantal geheugensloten 8x DDR4
  Ondersteunde geheugen type SDRAM-DDR4
  Ondersteunde standaarden DDR4 3600(O.C) / 3200(O.C) / 2800(O.C) / 2666 / 2400 / 2133 MHz
  Kanalen 4
  Geheugen ranks 8
  ECC geheugen ondersteuning Ja
  Geheugencontroller in de CPU Ja
  Maximale datadichtheid 16384
Externe aansluitingen USB-C 3.1 1
  USB 3.1 1
  USB 3.0 8
  Microfoon 1
  Line-in 1
  Line-out 3
  S/PDIF-out (optisch) 1
  RJ-45 1
  Bluetooth Ja
  WLAN Ja
Interne aansluitingen SATA 6
  M.2 1
  M.2-key M
  M.2 WLAN 1
  M.2 interface SATA, PCIe
  M.2 lengte 42 - 80 mm
  U.2 1
  U.2 Interface PCIe
  RGB LED header 2
  4-pin PWM-fan 6
Optionele aansluitingen USB 3.0 4
  USB 3.1 1
  USB 2.0 2
  TPM Ja
SATA-controller AMD X399
RAID ondersteuning 0, 1, 10
USB-controller AMD X399
  ASMedia 3142 USB 3.1
Geluid ROG Supreme FX S1220
LAN Intel® I211AT Gigabit LAN
  Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac + WiGig 802.11ad
Bijzonderheden Om de nieuwste processorkernen te ondersteunen is eventueel een BIOS-Update noodzakelijk.
Heatpipe koeling Ja
Kenmerken Windows 7 ready, Windows 10 ready, CrossFireX, Quad-CrossFireX, 3-Way-CrossFireX, 4-weg-CrossFireX, SLI, Quad-SLI, 3-weg-SLI, 4-weg-SLI, AURA RGB verlichting met AURA Sync, I/O Armor met geïntegreerde fan en voorgemonteerd I/O Shield, Backplates, M.2 Koellichaam, wordt geleverd met een ROG grafische kaart houder, met een ROG AREION 10G kaart en met een DIMM.2 kaart
Overige informatie Controleer voor het aanschaffen van geheugen of het merk of type compatibel is met het moederbord. Deze informatie kan je vinden op de website van de fabrikant van het moederbord.

Aanvullende specificaties:
 • De PCIe x16 sloten zijn PCIe gen. 3.0 en zijn x16/x8/x16/x8 aangesloten voor multi-GPU opstellingen.
 • De U.2 connector deelt bandbreedte met het PCIE_X8/X4_4 slot.
 • CPU_OPT fan aansluiting: Tweede CPU fan aansluiting voor waterkoelers en Dual fan CPU koelers. Deze is voor de PWM functie gekoppeld aan de CPU_FAN aansluiting.
 • H_AMP fan aansluiting: Extra fan aansluiting voor krachtige fans (van 1 ampère of meer).
 • 1x 5-pin EXT_FAN (Extension Fan) connector, voor het aansluiten van een ASUS Fan Extension kaart.
 • 1x Verticaal M.2 slot (Key E) met de WiFi-802.11ac + Bluetooth 4.2 en WiGig 802.11ad module.
 • De twee mid-board USB 2.0 poorten delen de bandbreedte met de ROG extension (ROG_EXT) poort.
 • LiveDash OLED: Een ingebouwd OLED-paneel dat informatie geeft tijdens de POST fase en bij normale werking toont hij naar keuze de CPU-frequentie, apparaattemperaturen, ventilatorsnelheden of informatie van de waterkoeling zone.
 • Wi-Fi GO!: Met deze functie kan je snel en gemakkelijk een Hotspot creëren en met de DLNA functie, kan je gemakkelijk al je multimedia streamen naar je TV of tablet.
 • 3 RGB LED Headers waarvan:
  1x AURA adresseerbare strip header
  2x AURA RGB strip headers
 • AURA RGB Lightning: ASUS Aura biedt een volledige RGB-verlichtingsregeling met een verscheidenheid aan functionele voorinstellingen voor zowel de ingebouwde RGB LED's als de strips die worden aangesloten op de on-board RGB-headers. Alles kan worden gesynchroniseerd met Aura-geschikte ASUS-hardware.
 • Ondersteuning voor logische partities van 3TB+.


ROG Features:
 • 1x ROG DIMM.2-module met twee M.2 (M Key) sloten, type 2242 t/m 22100 (PCIE 3.0 x4).
 • 1x ROG extension (ROG_EXT) header: Voor het aansluiten van een OC Panel I/II (niet meegeleverd).
 • Aansluitingen voor het monitoren van waterkoeling (W_IN, W_OUT en W_Flow): Op deze aansluitingen kan je sensoren aansluiten om de temperatuur en flow rate van jouw waterkoelingssysteem in de gaten te houden.
 • Waterblok aansluiting (9-pin WB_SENSOR): Geschikt voor een waterblok aansluiting om de temperatuur,flow rate en lekkage signalen van een monoblock in de gaten te houden.
 • ROG GameFirst IV: Snel en eenvoudig netwerk beheer tool, om de prioriteit van je netwerk verkeer aan te passen, zodat je zonder lag kan gamen, inclusief een monitoring tool en Intelligent-modus. Met Multi-Gate Teaming om alle netwerken te laten samenwerken voor maximale bandbreedte.
 • ROG RAMCache II: Deze technologie slaat effectief een compleet opslagapparaat op in de cache, zodat favoriete games en apps razendsnel starten en meteen beginnen te werken zodra ze worden geactiveerd.
 • ROG Sonic Radar III: Grafische overlay voor in FPS games waarmee je kan zien waar het geluid vandaan komt, met een schermpijl die direct de vijandelijke posities aanwijst. Met audio boost-functie filters die zelfs de zwakste geluiden hoorbaar maken.
Accessoires meegeleverd Handleiding, Driver-USB, 3 SATA kabels, WiGig antenne, 2T2R Wi-Fi antennes, ROG AREION 10G kaart, Fan Extension kaart (3 x 4-pin fan out) met schroeven en kabel, DIMM.2 kaart met fan standaard, SLI HB brug, 2 M.2 Schroeven, Q Connector, 3 Thermistor kabels, RGB strip verlengkabel (80 cm), Addressable LED verlengkabel, ROG grafische kaart houder, ROG kabellabels, ROG Logo Sticker, ROG onderzetter, ROG sticker
Garantie 36 maanden (indicatie fabrieksgarantie)
Afmetingen Breedte 277 mm x Lengte: 305 mm
Prijs: 724.00 EUR
Bezorgtijd: 2 - 3 dagen
Aantal:
Beoordelingen
Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support

Winkelwagentje

Sum total:   0.00 EUR
Bestelling afronden